< terug

Waarom uw medicatiegegevens elektronisch delen?

Het is belangrijk dat uw medicatiegegevens ten alle tijden actueel zijn voor al uw zorgverleners. Met actuele medische informatie kan uw zorgverlener u juiste en verantwoorde zorg leveren. Daarom willen zorgverleners graag uw actuele medicatiegegevens elektronisch opvragen, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Dit gebeurt via een speciaal, beveiligd netwerk: het Landelijk Schakelpunt (het LSP). Zorgverleners kunnen via het LSP betrouwbaar en snel medische gegevens bij elkaar inzien. Op die manier kunnen zij u goed en snel behandelen. Ook als u ’s avonds of in het weekend een arts raadpleegt.

Toestemming

Om uw privacy te waarborgen, moet u zelf toestemming geven voor het elektronisch delen van uw medicatiegegevens. Zonder uw toestemming kan de apotheek uw medicatiegegevens niet delen met andere zorgverleners. Voor het delen van uw medicatiegegevens is éénmalig uw toestemming vereist. Toestemming geven kan op de volgende manieren:

1. Met uw DigiD op www.ikgeeftoestemming.nl

2. Door het toestemmingformulier uit te printen en in te vullen.
Het formulier kunt u in de apotheek inleveren. Om u te identificeren vragen wij u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee te nemen. Zou u een kopie van uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart mee willen sturen als u het toestemmingsformulier opstuurt?

Download toestemmingsformulier

Meer informatie

Meer informatie op de website van het LSP.

Andere interessante informatie